Bekijk het origineel

Sterke verhalen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Sterke verhalen

1 minuut leestijd

Het hoeft waarschijnlijk geen betoog dat er uit die tijd heel wat mooie en ook sterke verhalen de ronde doen. Zo bericht de Karlsruher Zeitung van 1 augustus 1817: „Baron Karl von Drais die volgens betrouwbare getuigenverklaringen reeds op donderdag de twaalfde juli van dit jaar met het nieuwste exemplaar van zijn door hem uitgevonden rijmachien zonder paarden heen en terug van Mannheim naar het Schwetzinger diligencestation in nauwelijks een uur gereden heeft — legde met dezelfde machten, de steile, twee uur lange weg in het gebergte van Gransbach naar Baden in ongeveer een uur af. Hij heeft daarmee verscheidene liefhebbers van de snelheid van deze hoogst interessante rij-machine overtuigd". De fiets van deze baron zouden we tegenwoordig een loopfiets noemen. Toen heette het voertuig ,,draisine" en hij werd beschouwd als een uitvinding om ontzag voor te hebben. De Duitse krant vervolgt in zijn bericht „De idee waarop deze uitvinding berust, is aan het schaatsenrijden ontleend, en bestaat heel eenvoudig uit een zitplaats op wielen, die voortbewogen wordt door zich met de voeten af te zetten. Deze machine die vqof veel doeleinden te gebruiken is,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 augustus 1972

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Sterke verhalen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 11 augustus 1972

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken