Bekijk het origineel

Directeuren van dierentuinen op Floriadebezoek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Directeuren van dierentuinen op Floriadebezoek

2 minuten leestijd

Vijftig directeuren van dierentuinen uit de gehele wereld zullen onder leiding van de directeur van Artis dr. W. F. Jacob! op 9 september een bezoek brengen aan de Floriade.

Ongetwijfeld zal hun belangstelling uitgaan naar de beplanting op de Floriade, want dierentuinen en -parken zijn grote gebruikers van heesters en bomen vooral bij de moderne landschappelijke aanleg.

Toch zullen zij ook ontdekken dat ook hun eigen specialiteit op de Floriade vertegenwoordigd is zoals een bassin met levendige zeehonden, een bijdrage van Artis in Amsterdam. Verder de kangaroes in de afdeling Australië van 5 werelddelen en in deze zelfde afdeling in de tropische kas de krokodillen, waarvan er onlangs nog één eieren heeft gelegd, terwijl in de Finse afdeling rendieren te zien zijn en kippen als voorbeeld van het overbrengen van erfelijke eigenschappen in de afdeling Genetica, ongeacht het kleinvee in de kinderboerderij.

Een grote verrassing voor de bez'oekers zullen wellicht de stamboekkoeien zijn op de weide bij de Rikkersmolen, waar ze kunnen zien dat in een veeland als Nederland hier vele kinderen voor het eerst een koe van dichtbij te zien krijgen evenals de stamboekschapen op dezelfde weide.

In de afdeling Bijbelse dieren zijn ezels te zien, vetstuitschapen en nubische geiten en zelfs kwartels, dieren, die zich allemaal in de sfeer van het bijbelse gedeelte tussen het groen van de Floriade uitstekend thuis voelen.

Daar bij een moderne z'oölogische tuin meestal ook een afdeling tropische planten behoort zullen de heren grote belangstelling hebben voor de beroemde Nederlandse kassen, die over de gehele wereld tot in Rusland en de Balkan toe door dezelfde kassenbouwers als die 'op de Floriade zijn gebouwd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 augustus 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Directeuren van dierentuinen op Floriadebezoek

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 augustus 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken