Bekijk het origineel

Oecum. Werkgroep voor informatie was bijeen in Warschau

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Oecum. Werkgroep voor informatie was bijeen in Warschau

3 minuten leestijd

Het uitvoerend comité van de oecumenische werkgroep voor informatie in Europa (OWIE), is op 21 en 22 september in Warschau bijeen geweest in het gebouw van de Poolse oecumenische raad van kerken. Besloten werd de volgende jaarlijkse bijeenkomst van de OWIE, waar journalisten en publicisten uit 19 landen van Oost- en West-Europa deel van uitmaken, van 26 tot 28 september 1973 te houden.

De laatste bijeenkomsten van de werkgroep werden gehouden in Siofok (Hongarije), Geneve en Helsinki. Het plan is om de volgende ontmoeting weer in een Oost-Europees land te organiseren. Daarbij zullen prioriteiten in de internationale samenwerking onder het gezichtspunt van de publiciteit ter discussie gesteld worden. Dank werd uitgesproken aan de staf
in Helsinki. Hier was het thema: „Problemen bij de onderlinge toenadering", bijeenkomst van de gehele werkgroep een bespreking plaats van de laatste. Tijdens de zitting in Warschau had van het informatiebureau van de Lutherse kerk van Finland voor de voortreffelijke voorbereiding en organisatie van deze ontmoeting, waarvan de positieve resultaten in de algemene en kerkelijke pers van geheel Europa zijn verschenen en becommentarieerd.

Het uitvoerend comité hield zich bezig met een aantal actuele vragen die de communicatie betreffen op oecumenisch gebied. De voorzitter van de werkgroep, H. W. Hessler (Frankfurt), kreeg de opdracht een intensivering van de betrekkingen tot de Wereldbond voor christelijke communicatie (WACC) voor te bereiden.
Na de beraadslagingen in Warschau werd — op uitnodiging van de Poolse oecumenische raad — een reis door Polen gemaakt, waarbij o.a. het voormalige concentratiekamp Auschwitz werd bezocht en een bezoek aan Krakau gebracht werd. Het Nederlandse lid van het uitvoerend comité, Jac. Roos (afdeling publikaties van Kerk en Wereld, Driebergen) bezocht bovendien in Warschau het Poolse bijbelgenootschap. Tot de leden van het uitvoerend comité behoren vertegenwoordigers uit 9 landen van West- en Oost-Europa. Aan het beraad namen als adviseur deel de hoofden van de persdiensten van de Lutherse Wereldfederatie en de Wereldbond van Hervormde (gereformeerde) kerken, beide uit Geneve.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 oktober 1972

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Oecum. Werkgroep voor informatie was bijeen in Warschau

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 7 oktober 1972

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken