Bekijk het origineel

Douglas Home in Peking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Douglas Home in Peking

2 minuten leestijd

HONG KONG - Maandag - De Britse minister van buitenlandse zaken, Sir Alec Douglas Home, is met zijn echtgenote voor een bezoek van vijf dagen in Peking aangekomen. Hij zal besprekingen met Chinese autoriteiten voeren. Het is het eerste bezoek sedert 1949 van een Britse minister van buitenlandse zaken aan China.
De minister sprak na zijn aankomst over de betrekkingen tussen beide landen, die een welkome verbetering ondergaan. Hij hoopte een grote reeks onderwerpen te bespreken, die van wederzijös belang zijn. Zijn bezoek is met name bedoeld om de betrekkingen, die eerder dit jaar genormaliseerd werden, te consolideren. Maar tot de belangrijke onderwerpen van gesprek zouden voorts behoren de kwestie Vietnam en het gehele vraagstuk Indo-China. Andere punten zijn de Britse toetreding tot de EEG en aanverwante ontwikkelingen in Europa. De situatie in Zuid-Oost-Azië, speciaal Bangla Desj, de normalisering van de betrekkingen tussen China en Japan en de uitbreidinig van de handel tussen China en Engeland. Wat dit laatste betreft zal Sir Alec de nadruk leggen op de verkoop van vliegtuigen. Op het vliegveld werd de minister begroet door zijn Chinese ambtgenoot Tsji Peng-Fei en de minister van handel Pai Hsiang-Koeo.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 30 oktober 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Douglas Home in Peking

Bekijk de hele uitgave van maandag 30 oktober 1972

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken