Bekijk het origineel

Grieks-Orthodoxen synoderen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Grieks-Orthodoxen synoderen

2 minuten leestijd

In Athene is woensdag de Heilige Synode, het hoogste bestuursorgaan van de Grieks-Orthodoxe Kerk, voor het eerst sinds 1969 bijeengekomen. De 69 metropolieten vergaderen onder voorzitterschap van aartsbisschop Hieronymos, de primaat van de Grieks-Orthodoxe Kerk.

Op de synode, die tot 30 november bijeen zal blijven, zal onder meer van gedachten worden gewisseld over de bescherming van het gezin en het streven naar grotere gezinnen in verband met de stagnerende bevolkingsgroei in Griekenland. Ook zal gediscussieerd worden over een rapport over de activiteit van de Heilige Synode in de afgelopen drie jaar. Men verwacht, dat er kritiek zal worden geleverd op het rapport, omdat sommige metropolieten van mening zijn, dat de benoeming van een twaalftal bisschoppen tot lid van de synode in strijd is met het kerkelijk recht.

Een van deze bisschoppen, metropoliet Chrysostomos van Piraeus, moet terechtstaan voor een kerkelijke rechtbank op beschuldiging van schending van het kerkelijk recht. Hij heeft verklaard dat de synode op onwettige wijze is gevormd.

De bijeenkomst van woensdag werd bijgewoond door premier Papadopoelos, die in een toespraak de nadruk legde op de nauwe betrekkingen tussen kerk en staat. Uit handen van de primaat kreeg hij het grootkruis in de orde van de apostel Paulus.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 november 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Grieks-Orthodoxen synoderen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 16 november 1972

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken