Bekijk het origineel

Zij verloren het leven in het verkeer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Zij verloren het leven in het verkeer

ROEPSTEMMEN VOOR ONS ALLEN

3 minuten leestijd

Dagelijks lezen we van verkeersongelukken en andere ongelukken in de krant. Vaak wordt er gedachteloos overheen gelezen. Maar denken wij er nog wel eens aan, dat wij hier zelf ook bij konden behoren? Ook voor ons kan het ieder moment sterven worden, en hoe zullen wij dan voor God verschijnen? Hieronder volgen enkele ongevallen met dodelijke afloop.

BEEKBERGEN — Op de dag waarop hij 12 1/2 jaar was getrouwd, is de 37-jarige W. van der Wijk uit Brummen bij Beekbergen met zijn auto verongelukt. De heer Van der Wijk reed vrijdag vermoedelijk met te hoge snelheid en kwam in botsing met de zijkant van een tegemoetkomende vrachtauto. Daarna vloog hij tegen een boom. Het voorste gedeelte van zijn auto kwam in het Apeldoorns Kanaal terecht, het restant bleef in de berm liggen. Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd en moet vrijwel onmiddellijk zijn overleden.

DEN HAM — In het plaatsje Den Ham bij Almelo is vrijdagavond de 38-jarige H. Ooink op den Dijk om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. Het slachtoffer stak plotseling de weg over. Een naderende auto kon een aanrijding niet vermijden. De man was op slag dood. Hij woonde in Den Ham.

GRONINGEN — Bij een verkeersongeval in Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag de 20-jarige verkoopster M. Andriessen uit Enumatil (G) om het leven gekomen. Het meisje zat bij haar vriend de 24-jarige modelbouwer T. A. de V. uit dezelfde plaats in de auto toen deze tegen een lichtmast reed. De V. verkeerde onder invloed van alcohol. Het meisje overleed na aankomst in het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is na het ongeluk gearresteerd.

MAASLAND — De 18-jarige A. Stolze uit De Lier is in de nacht van zaterdag op zondag bij een verkeersongeluk onder Maasland om het leven gekomen. Hij zat als duopassagier op een bromfiets die door een tegemoetkomende personenauto werd geraakt. De bromfietser zelf bleef ongedeerd.

ROTTERDAM — De 32-jarige A. van Beukei uit Hoek van Holland is zaterdag bij een verkeersongeluk op de kruising Vondelingenweg-Aveling in Rotterdam om het leven gekomen. Hij was met zijn personenauto tegen een truck met oplegger gebotst, die volgens de politie geen voorrang verleende. De brandweer moest de verongelukte man uit zijn totaal vernielde auto zagen.

SCHIEDAM — Waarschijnlijk door te hoge snelheid is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de hoek Lorentzlaan-Buys Ballotsingel in Schiedam de 56-jarige G. Hardobas uit Rotterdam met zijn auto tegen een winkelpand gereden. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 januari 1973

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

Zij verloren het leven in het verkeer

Bekijk de hele uitgave van maandag 15 januari 1973

Reformatorisch Dagblad | 6 Pagina's

PDF Bekijken