Bekijk het origineel

Vlak voor bestand strijd in Vietnam op z'n hevigst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vlak voor bestand strijd in Vietnam op z'n hevigst

2 minuten leestijd

SAIGON - Zowel de regeringstroepen van Saigon als de communistische troepen doen op het ogenblik hun uiterste best zoveel mogelijk gebieden onder hun controle te krijgen voordat zondag in Vietnam het bestand van kracht wordt.

Het Zuidvietnamese opperbevel meldde in 24 uur tijd 112 aanvallen van Noordvietnamese en Vietcong-troepen. Bij een communistisch aanval met raketten op de luchtmachtbasis Bien Hoa bij Saigon werd gisteren een Amerikaanse militair gedood en 21 Amerikanen gewond, zo deelde een Amerikaanse legerwoordvoerder mee, Amerikaanse B-52 bommenwerpers hebben vannacht de onmiddellijke omgeving van Saigon gebombardeerd. Vietcong-troepen bestookten met raketten buitenwijken van Saigon en olie-installaties 15 kilometer ten zuiden van de hoofdstad.

Bij een raketaanval op de luchtmachtbasis bij Pleiku, op het Centraal plateau kwamen vijf Zuidvietnamese militairen om het leven. Ook uit de noordelijke provincies Quang Tri en Quang Nam worden gevechtsactiviteiten gemeld. Het Zuidvietnamese opperbevel 

De regering van Cambodja heeft besloten zondag 01.00 uur onze tijd (07.00 uur plaatselijke tijd) alle offensieve operaties tegen de troepen van Noord-Vietnam, de Vietcong en de Cambodjaanse communisten stop te zetten. Dit is uit officiële bron in Phnom Penh vernomen. Op dat uur wordt ook het bestand in Vietnam van kracht.

Alle Zuidvietnamese eenheden zullen zondag uit Cambodja worden teruggetrokken, zo is eveneens uit Phnom Penh vernomen. Het gaat hier om 4000 man.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 januari 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Vlak voor bestand strijd in Vietnam op z'n hevigst

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 26 januari 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken