Bekijk het origineel

Vrijwilligers gevraagd voor diaconaal werk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vrijwilligers gevraagd voor diaconaal werk

2 minuten leestijd

De landelijke stichting sociaal en diakonaal jaar zoekt weer jongeren die als vrijwilliger daadwerkelijk hulp willen verlenen in de medische en sociale sector. Op het ogenblik werken meer dan 300 jongeren overal in het land in het kader van een „sociaal-diakonaal-jaar".

De ervaringen met deze vrijwillige dienstverelening door jongeren zijn volgens de stichting over het algemeen bijzonder gunstig. Ze krijgen op deze manier de kans zich daadwerkelijk in te zetten, zich maatschappelijk te oriënteren en al werkend tot een gemotiveerde beroepskeuze te komen. Bovendien wordt enigszins voldaan aan de grote vraag naar personeel in de medische en sociale zorg voor zieken, gehandicapten, bejaarden en kinderen.

Aan een ,,sociaal-diakonaal jaar" kunnen meisjes en jongens van n jaar en ouder deelnemen. Een bepaalde vooropleiding is niet nodig. Men kan zich nu aanmelden voor het sociaal-diakonaal jaar dat in augustus start met een voorbereidingsweek. Daarna worden de jongeren in groepjes van twee of rie ergens in het land geplaatst in een .ziekenhuis, verpleegtehuis, kindertehuis, tehuis voor geestelijk op lichamelijk gehandicapten, bejaardentehuis of de gezinsverzorging.

Bij de plaatsing wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met persoonlijke voorkeur. Functionarissen van de stichting „sociaal en diakonaal jaar" begeleiden regelmatige groepsbijeenkomsten van de jongeren en ze houden contact met de deelnemers afzonderlijk. De vrijwilligers krijgen naast kost. inwoning, vakanties en de gebruikelijke sociale voorzieningen een zakgeld van 115 gulden per maand en twee maal per maand vergoeding van de reiskosten naar huis. 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 maart 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Vrijwilligers gevraagd voor diaconaal werk

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 maart 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken