Bekijk het origineel

RECORDAANVOER VAN ZEEUWSE MOSSELEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

RECORDAANVOER VAN ZEEUWSE MOSSELEN

2 minuten leestijd

De Zeeuwse mosselvissers hebben in het bijna afgelopen seizoen 1972/1973 voor de eerste keer in de geschiedenis meer dan anderhalf miljoen ton mosselen aangevoerd. Een derde deel van de aanvoer, ongeveer een half miljoen ton, werd door het mosselfonds opgenomen. Donderdag, vrijdag en zaterdag werden deze zgn. fondsmosselen voor ruim ƒ 534.000 geveild in lerseke.

Blijkens het jaarverslag van de Vereniging tot bevordering van de Zeeuwse visserijbelangen „Zevibel" heeft de handel in verse mosselen en mosselconserven meer afgenomen dan het voorgaande jaar. Door de hoge heffingen en de lage prijzen heeft deze gunstige ontwikkeling zich niet ten volle gemanifesteerd in de jaarcijfers van de bedrijven, aldus het jaarverslag van Zevibel. Over het algemeen was 1972 economisch gezien wel een gunstig jaar voor de Zeeuwse kottervloot, voor een deel door gunstige kabeljauwvangsten van de middencategorie kotters. De grote kotters kwamen gunstig uit door de zeer hoge prijzen voor de platvis.

De omschakeling van garnalen/kustvisserij heeft in Zeeland de vraag naar visserij-onderwijs doen toenemen. Er is nu ook een mogelijkheid geschapen voor varende visserslieden om in het bezit te komen van de noodzakelijke diploma's. Zij kunnen in,de weekeinden cursussen volgen, die worden gegeven in samenwerking met die Zeeuwse visserijschool, aldus Zevibel in het jaarverslag.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 april 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

RECORDAANVOER VAN ZEEUWSE MOSSELEN

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 april 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken