Bekijk het origineel

Gesprek Kissinger Tho nog onzeker

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gesprek Kissinger Tho nog onzeker

Hanoi weet "van niets"

2 minuten leestijd

PARIJS — De Vietnamese ambassade alhier heeft gisteren laten weten dat haar nog niets bekend is over een ontmoeting tussen de Noordvietnamese vertegenwoordiger Le Due Tho en Nixons speciale adviseur Henry Kissinger.

De VS, aldus een verklaring van de ambassade, hebben eenzijdig een communiqué gepubliceerd over deze ontmoeting die half mei zou moeten plaatsvinden.

Amerikaanse en Noordvietnamese functionarissen zijn gisteren in een villa te Gif-sur-Yvette op 40 km ten zuidwesten van Parijs bijeengekomen om van gedachten te wisselen over de bestandsschendingen in Vietnam.

Volgens'het Franse blad Le Figaro is van Noordvietnamese zijde meegedeeld dat Le Due Tho de lange reis van Hanoi naar Parijs niet zal maken als de VS niet bereid zijn het vegen van de mijnen in de Noordvietnamese wateren en het overleg over de economische hulp aan Noordvietnam te hervatten

Het Witte Huis in Washington maakte woensdag bekend dat William Sullivan, plaatsvervangend onderminister van buitenlandse zaken, speciaal belast met Zuidoost-Aziatische zaken, en Nguyen Co Thaoh, vice-minister van Oost-Aziatische zaken en buitenlandse zaken van Hanoi, samen zouden gaan zoeken naar middelen voor een doeltreffender uitvoering van het bestand.

Nguyen Co Thach die gisteren met Sullivan sprak, verklaarde tijdens een pauze in het overleg, dat er „voorlopig nog geen sprake is van een ontmoeting tussen Le Due Tho en Kissinger". Hij ging hier niet nader op in, maar in kringen rond het overleg te Gif-surYvette, "gelooft men dat de Noordvietnamezen eerst bepaalde concessies willen afdwingen van de Amerikanen alvorens zij instemmen met de ontmoeting. 

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 april 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Gesprek Kissinger Tho nog onzeker

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 28 april 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken