Bekijk het origineel

Twee broers Veenhof aan VU benoemd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Twee broers Veenhof aan VU benoemd

4 minuten leestijd

Twee broers zijn benoemd tot hoogleraar aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, namelijk dr. J. Veenhof en dr. K. R. Veenhof, beiden zoons van de Vrijgemaakte (buiten-verband) emeritus hoogleraar prof. J. Veenhof, Daarbij komt, dat een schoonzoon van prof. Veenhof, drs. A. H. Naber, al enige tijd aan de VU is verbonden.

Dr. J. Veenhof (39) volgt prof. dr. G. C. Berkouwer op als hoogleraar in de dogmatiek, de dogmageschiedenis en ds symboliek aan de faculteit der Godgeleerdheid.

DR. K. R. VEENHOF
Dr. Veenhof, te Groningen geboren, studeerde van 1951-1958 aan de (vrijgemaakte) Theologische Hogeschool te Kampen en slaagde in 1958 cum laude voor het kandidaatsexamen. Daarna studeerde hij o.m. bij Gogarten en E. Kasemann aan de universiteit te Göttingen. In 1967 volgde zijn promotie magna cum laude aan de universiteit te Göttingen op een proefschrift dat handelde over de openbarings- en Schriftbeschouwing van H. Bavinck in confrontatie met de desbetreffende beschouwingen van de ethischen.
Na 1966 volgde dr. Veenhof nog gedurende 5 semesters de colleges van Karl Barth en colleges en seminare van de hoogleraren Van Oyen, Ott, Schmidt en Neidhart te Basel. Van 1966-1971 was dr. Veenhof docent aan het Predigerseminar en de Bibelschule te Sankt Chrischona bij Basel en van 1968/'69 gaf hij als vervanger voor prof. Van Oyen aan de theologische faculteit te Basel een seminar over de pneumatologie van Calvijn.
Sinds 1971 is dr. Veenhof predikant van de Münstergemeinde te Basel. De Münstergemeinde is een van de gemeenten, die tezamen de Evangelisch-Reformierte Kirche van Basel-Stadt vormen. Dr. Veenhof is lid van deze kerk; bij zijn vestiging in Nederland zal hij zich als lid aanmelden bij één der gereformeerde kerken.
Dr. K R. Veenhof is benoemd tot gewoon hoogleraar in het Akkadisch, Ugaritisch en de geschiedenis van het Nabije Oosten in de Oudheid. Geboren op 9 november 1935 te Groningen, studeerde hij theologie aan de (vrijgemaakte) Theologische Hogeschool te Kampen en Semitische taal- en letterkunde te Leiden. In 1964 legde hij cum laude het doctoraal examen af en promoveerde in 1972 - eveneens cum laude - op een proefschrift getiteld: „Aspects of Old Assyrian trade and its Terminology". Dr. Veenhof is lector in het Akkadisch, Aramees, Hebreeuws, Ugaritisch én de Semitische filologie aan de R.K. Universiteit te Nijmegen. Tevens is hij o.a. bestuurslid van het Vooraziatisch- Egyptisch Genootschap „Ex Oriente Lux".

DR. P. NIJKAMP
Tot gewoon lector in de economische geografie en regionale economie is benoemd Dr. Nijkamp te Nieuwerkerk aan de IJssel in 1946 te Dalfsen geboren. Hij studeerde economie en ecometrie aan de N.E.H. te Rotterdam en Iegde in 1970 het doctoraal examen af. Hij promoveerde in mei 1973 cum laude op een proefschrift getiteld; „Planning of Industrial Complexes by means of Geometric Programming". De heer Nijkamp is als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de Erasmus Universiteit ts Rotterdam en verricht onderzoeken op het gebied milieuproblematiek, locatietheorie, entropiehypothesen en diffusiemodellen. De heer Nijkamp is Geref. (vrijgemaakt).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 juli 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Twee broers Veenhof aan VU benoemd

Bekijk de hele uitgave van maandag 9 juli 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken