Bekijk het origineel

Predikanten komen/gaan

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Predikanten komen/gaan

4 minuten leestijd

In de Ned. Herv. Kerk nemen op 3 september afscheid: van Almelo ds. A de Haan wegens ben. tot sekr. binnenland van de Raad voor de Zending; van 's-Gravenhage, district Bezuidenhout en kruispuntgemeente dr. L. A. Snijders ber. te Beetsterzwaag, Nij Beets en onderterp, wijkgem. Beesterszwaag; van Moerdijk ds. J. Kruger wegens ben. tot „full-time" geest verzorger van het .,Refaja"-ziekenhuis te Dordrecht. Dan doen intrede: te Marssum, Beetgum en Engelum ds. K. van der Sloot uit Oudkerk en Roodkerk; te Sint Johannesga en Delfstrahuizen ds. H. Kooistra uit Molkwerum en tevens bijstand in het past. te Koudum: te Schipluiden kand. J. Hazeleger uit Wageningen; te Zunderdorp kand. A. Polhuis reeds te Zunderdorp werkz. als mederwerker in pastoraat; te Naaldw. ds. A. J. Wtenweerde, Grooterbroek en Bovenkarspel en dan worden bevestigd: te Rotterdam als pred. voor buit. werkz. bij de Kerk in haar geheel (geest. verz. van varenden in het Rijnmond- en Scheldegebied, standplaats Rotterdam) ds. J. Leij uit Rozenburg en te 's-Gravenhage Loosduinen als pred. voor bljz. werkz. kand. D. Bode uit Scheveningen.

In de Geref. Kerken nemen op 2 september afscheid: van Vollenhove (Stad) en Kraggenburg ds. S. van der Zee ber. te Delfzijl; van Dordrecht ds. J. Wilschut wegens benoeming tot „full-time" geest, verzorger aan het „Refaja" - ziekenhuis te Dordrecht. Dan doen intrede: te Heerde ds. A. van der Zwaag uit Hoorn; te Dijsoord ds. C. G. Mak uit Middelstum; te Vlissingen als predikant voor bijz. werkz. geest, verzorging van het Bethesda- en van het Sint Josephziekenhuis te Vlissingen ds. P. Joosse uit Rotterdam-Charlois; te Lioessens kand. Th. M. Middelkoop uit Amsterdam en te Luttelgeest en Kuinre kand. T. Overeem uit Kampen.

Ds. J. J. de Vries uit Leek doet op 2 sept. intrede als predikant van de Geref (Vrijgem. kerk) van Deventer en ds. C. J. Ph. Sobering uit Rotterdam-Charlois doet donderdag 7 sept. intrede als predikant van de Chr. Geref. Kerk van de Krim en ds. D. J. van der Sluis neemt in verband met zijn benoeming tot wetensch. medewerker aan de Gesant Schule te Duisburg op 2 sept. afscheid van de Doopsgez. Gemeenten van Broek op Langendijk en Nieuwe Niedorp.
Kandidaat H. C. Schaap uit De Bilt heeft op 26 aug. intrede gedaan als predikant van de Babt. Gemeente van Tweede Exloërmond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 augustus 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Predikanten komen/gaan

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 31 augustus 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken