Bekijk het origineel

Vrijzinnig-protestantse wielrijders

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vrijzinnig-protestantse wielrijders

2 minuten leestijd

P. G. Swanborn uit Zeist is in Utrecht gepromoveerd op een kennelijk vrij lijvig proefschrift - vermoedelijk 274 bladzijden - getiteld ,,Variabelen en hun meting. Een onderzoek naar de ,,variate langguage" in de sociologie en naar de aard van de metingen van variabelen."
De heer Swanborn, die enige tijd aan het Sociologisch instituut van de Ned. Hervormde Kerk is verbonden geweest en nu bij de Utrechtse universiteit werkt, is kennelijk een verwoed fietser, mede gezien zijn stellingen, waarvan wij er hier vier citeren:
De meest effektieve wijze om het partikulier autogebruik af te remmen lijkt te zijn het creƫren van autovrije zones in stad en landschap.
Wil de ANWB het milieubederf serieus nemen, dan dient deze organisatie een fundamenteel ander beleid ten opzichte van auto- en caravanminnend Nederlad te volgen.
Wielrijders en vrijzinnig-protestanten hebben gemeen, dat hun resp. organisaties de ANWB en de VPRO hen in de kou hebben laten staan ten behoeve van andere belangengroeperingen. Wij kunnen de voorspelling formuleren dat vrijzinnig-protestantse wielrijders een relatief zeer hoge vervreemdingscore te zien zullen geven.
Stouthards stelling nr. VIII: ,,Het verdient aanbeveling, het schrijven van dissertaties van meer dan 100 pagina's tegen te gaan" (Ph. C. Stouthard: Datamodellen; dis. Tilburg 1965; 99 pp.), dient vervangen te worden door de stelling: ,,Het verdient aanbeveling het schrijven van dissertaties van meer dan 275 pagina's tegen te gaan."

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Vrijzinnig-protestantse wielrijders

Bekijk de hele uitgave van maandag 10 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken