Bekijk het origineel

Bomexplosies blijven Londen ontwrichten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bomexplosies blijven Londen ontwrichten

Dertien gewonden in twee stations

2 minuten leestijd

LONDEN — Het leven in Londen is gisteren een groot deel van de dag ontwricht geweest als gevolg van bomexplosies in twee hoofdstations en valse bommeldingen in reeksen andere gebouwen.Dertien gewonden, van wie drie zeer ernstig, en vrij grote schade waren het resultaat van deze reeks nieuwe terreurdaden, die net als alle andere van de laatste weken worden toegeschreven aan het geheime Ierse republikeinse Leger. IRA.

De treinenloop van en naar Londen is gisteren volkomen in de war gelopen als gevolg van de chaos op de stations. Gisteravond werd een reeks noodmaatregelen afgekondigd:
1) Alle wachtkamers en toiletten zijn voorlopig gesloten.
2) In het station Charing Cross wordt geen bagage meer in bewaring aangenomen.
3) Op alle andere stations worden koffers en pakketten die men afgeeft eerst onderzocht.

WEINIG TIJD
De bommen ontploften gisteren rond het middaguur in het station Kings Cross en in het nabijgelegen Euston station. Iemand met een sterk Iers accent waarschuwde wel voor de komende ontploffingen, maar evenals zaterdag bij de explosie in het Victoria-station was er te weinig tijd om de stations bijtijds te ontruimen. Zie verder buitenlandpagina.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 11 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Bomexplosies blijven Londen ontwrichten

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 11 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken