Bekijk het origineel

Afvalstoffen verwerken tot papiervezel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Afvalstoffen verwerken tot papiervezel

VAN ZEIL (KVP)

2 minuten leestijd

Het KVP-Kamerlid Van Zeil heeft de regering gevraagd die maatregelen te treffen die kunnen leiden tot de oprichting van een fabriek te Wijster (Drenthe) voor de verwerldng van afvalstoffen tot papiervezel. Uitvoering van dit project noemt hij van belang uit een oogpunt van mdlieuhygiëne en van betekenis voor een aantal gemeenten omdat geen veiibrandingsinstallaties meer gebouwd en geëxploiteerd behoeven te worden.

De aan het parlement ter beoordeling voorgelegde overeenkomst zal terugwerken tot 1 januari 1971. KamerUd Vermaat vreest dat hierdoor de fiscus dan alsnog recht zal halen bij degenen voor wie in gunstige zin beslist werd wat de vermindering betreft. Hij wil daarom deze zaak aan de orde stellen bij het goedkeuringsdebat om bepaalde toezeggingen van de kant van de regering te verkrijgen wat betreft het voorkomen van een nadelige werking van de overeenkomst.

In vragen aan de ministers van Volksgezondheid, Binnenlandse zaken en Verkeer zegt het Kamerlid dat aan twee hoofdvoorwaarden zou worden voldaan, te weten het afgeven van een garantie voor de levering van tenminste 800.000 ton vuil per jaar en het beschikbaar steUen van een bedrag van (zestigjmiljoen vix)r de financiering van het project.

• Minister mr. H. W. van Doorn van Cultuur, recreatie en maatschappelijk werk, neemt deel aan de dertiende conferentie van Europese ministers voor gezinsaangelegenheden, die onder auspiciën van de Raad van Europa volgende week in Nice (Fr.) wordt gehouden. Hoofdthema is deze keer „Kinderen en jongeren in gevaar". Op Nederlands initiatief zal de kwestie van de methoden van financieringen van de maatschappelijke dienstverlening andermaal op de agenda staan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 11 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Afvalstoffen verwerken tot papiervezel

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 11 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken