Bekijk het origineel

Grootste oefening van onze troepen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Grootste oefening van onze troepen

^BIG FERRO ^ vandaag begonnen

2 minuten leestijd

Vandaag is in West-DuitsJand op een oefenterrein van 14.000 km2 de grootste manoeuvre begonnen welke ooit door een Nederlands legerkorps is gehouden. Niet minder dan 24.000 man, behorende tot het 1ste legerkorps nemen er aan deel, waaraan zijn toegevoegd 15.000 Duitse miJiitairen, 750 Amerikaanse en 750 Belgische deelnemers. De grootscheepse oefeningen, welke duren tot en met donderdag 20 september a.s., staan onder commando van It. gen. F. E. Meijnderts, commandant van het 1ste legerkorps. Prins Bernhard hoopt de laatste twee dagen de oefening bij te wonen, terwijl de minister van defensie, ir. H. Vredeling, op 17 september een bezoek aan deze legeroefening zal brengen.

Reeds geruime tijd geleden zijn op grote schaal voorschriften aan de oefende troepen bekend gemaakt. Hierin is uitvoerig beschreven wat wel en wat niet mag in het oefengebied. Welke wegen, steden, natuurparken, waterwegen, dijken enz. enz. verboden zijn om te betreden, beperkt mogen worden gebruikt of voor bepaalde voertuigen niet zijn toegestaan. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen zal er toch wel schade worden veroorzaakt. De oefende troepen hebben alle aanwijzingen ontvangen hoe eventuele schade kan worden hersteld. Indien herstel niet mogelijk is, zijn er speciale eenheden die deze taak overnemen. Is herstel uitgesloten dan wordt de gedupeerde eigenaar geldelijk schadeloos gesteld. Zaterdag a.s. wordt gebruikt voor hergroepering van de troepen. Zondag worden er veld-godsdienstoefeningen gehouden of worden de manschappen in de gelegenheid gesteld kerkdiensten bij te wonen, terwijl voorts huisgodsdienstoefeningen worden georganiseerd door deelnemende militairen die tot bepaalde kerkelijke groeperingen behoren. Er zijn ongeveer 70 legerpredikanten en aalmoezeniers op deze oefening meegegaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Grootste oefening van onze troepen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken