Bekijk het origineel

REACTIES OP CHELI

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REACTIES OP CHELI

1 minuut leestijd

DEN HAAG — „Een afschuwelijkp zaak", aldi's ds reactie van pr»^ mier Den Uyl over omverwerping van de rp^erint; Aüende in Chil' Niets wettigt de brute omverwerping van de democratisch tot stanri gekomen regering-Allende, aldus premier Den Uyl. Hij wenste geen oordeel te geven over de daden van het bewind van de regering-Allende, maar vaststaat, zo zei hij, dat hier een democratisc'n gekozen president regeerde, die de constitutie respecteerde en een beroep deed op de grondwettelijke rechten en vrijheden, aldus de heer Den Uyl. Het socialisme van Allende was niet mijn type socialisme, maar daarom was het niet minder respectabel, aldus de premier. Hij noemde de pogingen van president Allende om de ongelijkheid in Chili weg te nemen bewonderenswaardig. Het is bitter, dat deze democraat nu met geweld een eind gemaakt ziet aan zijn regering.

"Oen Thrl . bitter

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

REACTIES OP CHELI

Bekijk de hele uitgave van woensdag 12 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken