Bekijk het origineel

DOOR W. G. VAN DE HULST

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

DOOR W. G. VAN DE HULST

2 minuten leestijd

]7 Een krote ruk aan 't touw! De aap gehoorzaamt dadelijk, duikt met een rake sprong neer op de schouder van z'n baas. En die baas, in jachtige haast, grijpt hem, wil hem al, even haastig, weer wegmoffelen onder z'n jas. Dan? ... Dan merkt de man, dat het beest iets in z'n kleine, kille handje houdt geklemd; zeker opgediept uit de mond van de Gaper. Zou het beest? ... Hij grijpt gejaagd dat dichtgeknepen apehandje vast in zijn geweldige vuist, houdt het geklemd. Hij heeft iets gevoeld, toen het dier even z'n hand opende iets kleins, iets hards ... Wég nou! Dadelijk wég nou! Die verwenste klepperman komt de markt opsjokken, mag hem, mag nou voorla hem niet zien. En zo sel als 't maar lukken wil, sluipt hij dicht langs de huizen, de markt af, 'n donkere steeg in. Daar is hij veilig. Die oude sok met z'n klep heeft hem niet gezien, en als hij hem al gezien heeft, is hij toch veel te bang en te lui hem hier in 't donker te komen zoeken ... Kijk, de oude sukkel sjokt langzaam de markt over, naar de put; - gaat daar op de rand van de fontem zitten rusten. Wie weet voor hoelang? Nog een klein eind verder; nóg dieper de duisternis en de veiligheid in. En dan? Dan onderzoeken, v/at er in dat apehandje geklemd zit.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

DOOR W. G. VAN DE HULST

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken