Bekijk het origineel

TWEEDE DAG LEERPLICHT WERKENDE JONGEREN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

TWEEDE DAG LEERPLICHT WERKENDE JONGEREN

{I van den burg

1 minuut leestijd

DEN HAAG — De Tweede Kamer heeft gistermiddag met algemene stemmen ingestemd met de invoering per 1 augustus van het volgend jaar van de tweede dag partiële leerplicht voor I5-jarige werl ende jongeren. Het regeringsvoorstel was in de plaats gekomen van het ten tijde van het kabinet-Biesheuvel ingediende voorstel om per 1 augustus jongstleden regionale invoering van de tweede dag leerplicht mogelijk te maken.

Het welslagen van het onderwijs hangt af van de arbeidspositie van de jongeren. Minister Van Kemenade (onderwijs) vond daarom stagevergoedingen, kinderbijslag, jeugdwerkloosheid, iongerenstatuut en arbeidsverbod punten in het kader van de educatieve vorming die dringend om een oplossing vragen. Daarom zal hierover op het ministerie van sociale zaken intensief departementaal overleg plaatsvinden.

De regering zal de SER vragen spoedig het advies uit te brengen — en de stageproblemen bij de ontwikkeling van nieuwe onderwijsvormen. Aansluitend op het SER-advies kunnen - dan hopelijk in 1974 in februari 1972 gevraagd — over de rechtspositie van de jongeren voorstellen gedaan worden, aldus minister Van Kemenade. Het is volgens de bewindsman onjuist om het verzuim jvan werkende jongeren, maar ook van de gemeenteambtenaren, belast met de controle.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

TWEEDE DAG LEERPLICHT WERKENDE JONGEREN

Bekijk de hele uitgave van donderdag 13 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken