Bekijk het origineel

Senator Kennedy doet aanval op Nixon

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Senator Kennedy doet aanval op Nixon

2 minuten leestijd

WASHINGTON, vrijdag — Senator Edward Kennedy heeft dpndet-dag verklaard dat het congres niet veel anders kan doen dan president Nixon in staat van beschuldiging te stellen („impeachment") wanneer deze een bevel van h«t hooggerechtshof tot inlevering van de geluidsbanden met gesprekken over het Watergate-schandaal niet zou nakomen.

Kennedy's aanval is de eerste in de senaat op de houding van Nixon in deze kwestie. „De constitutionele crisis die we nu om Watergate hebben, verbleekt in vergelijking met de crisis die wij zouden krijgen wanneer de president het gerechtshof zou tarten", zei Kennedy. „Als iets in dit land belangrijk is dan is het wel het principe dat geen mens boven de wet staat. Wanneer president Nixon een bevel van het hooggerechtshof tot uitlevering van de banden zou tarten, blijft er voor een congres met verantwoordelijtoheidsgevoel niets anders over dan van zijn bevoegdheid tot aanklagen gebruik maken. Werkelijk negeren van het hooggerechtshof zou een daad zijn die zo diepgaande, ernstige gevolgen zou hebben voor onze democratische regeringsvorm dat het congres dat niet kan en niet mag laten passeren".

Waarnemers zeggen dat veel congresleden, democraten zowel als republikeinen, huiveren om in dit stadium zelfs maar over impeachment te praten. Sommige congresleden hebben echter al laten doorschemeren dat daar grote verandering in zou komen wanneer de president het zou wagen een bevel van het hooggerechtshof te negeren.

Dit betekent, aldus de woorvoerder, dat voor het eerst sinds vijf jaar, de bewoners van Oost-Europa in staat zijn genoemde stations te ontvangen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Senator Kennedy doet aanval op Nixon

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken