Bekijk het origineel

Prijs is erg lioog

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Prijs is erg lioog

2 minuten leestijd

Als je naar de officiersmess gaat zie je eerst in het halletje een vitrine met onder het glas de een of andere belangrijke rol of bul met handtekeningen van generaal zus en generaal zo, maar daarnaast een merkwaardige, groot geschreven tekst, als lijfspreuk blijkbaar bedoeld voor allen die hier bij de atoomkoppen de wacht houden en wacht moeten lopen: „VIGILIA PRETIUM LIBERTATIS". Ik vermoed, dat geen sterveling daar in Buren (voor wie die spreuk tenslotte toch bedoeld is) weet wat dat betekent, want de vertaling staat er niet bij, en niemand die daar oude talen kent, enfin, het is dus: WAKEN IS DE KOSTPRIJS VOOR DE VRIJHEID, een tekstje om eens diep over na te denken en te kijken of daar wat in zit, niet zozeer ten aanzien van de NATO als ook wel voor 't persoonlijk en het geestelijk leven!

Maar één ding is zeker: die prijs is heel erg hoog, want dat waken en dat wachtlopen zijn verschrikkelijk zwaar, erg afstompend en om veel afreageren en veel compenseren roepend, in de praktijk: straffen en douwen en narigheid en ellende, en dat is bepaald niet alleen met dat voortreffelijk eten van die voortreffelijke kok te regelen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Prijs is erg lioog

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken