Bekijk het origineel

Schoon schip: vijftien ton

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Schoon schip: vijftien ton

UTRECHT.

1 minuut leestijd

Tijdens de actie „Schoon Schip" is in de provincie Utrecht 15 ton aan verboden bestrijdingsmiddelen opgehaald. Men had gerekend op het inzamelen van 10 ton aan oude restjes en voorraeen verboden stoffen.

De actie „Schoon Schip" was bedoeld als „Generaal pardon" voor land- en tuinbouwers die nog restanten van inmiddels verboden landbouwbestrijdingsmiddelen in bezit hadden. Daartoe werden 9000 agrariërs oproepen verstuurd om aan de actie mee te doen. Aangekondigd vsrerd eveneens dat na het beëindigen van de actie streng opgetreden zal worden tegen het ongeoorloofd in bezit hebben en gebruik van gevaarlijke middelen.

Volgens een opgave van de provincie is 0,5 ton van de ingezamelde 15 ton gevaarlijk spul, kwildioudend. Onderzocht wordt of in samenwerking met andere provincies die een dergelijke actie gevoerd hebban of nog zullen voeren, de kwikhoudênde stoffen kunnen worden vernieögdi De overige stoffen zullen tot november opgeslagen blijven in fort lïerwijnen in Asperen om daarna in de nieuwe vuilverbrandingsinstallatie in de Rijnmond vernietigd te worden.

Ook de door de provincie beschikbaar gestelde vaten zullen dan verbrand worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Schoon schip: vijftien ton

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken