Bekijk het origineel

DOOR W. G. VAN OE HULST

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

DOOR W. G. VAN OE HULST

2 minuten leestijd

18 De man voelde z'n hart bonzen van vreugde en verlangen ... Ah, 't moest, ja, 't moest wel het langgezochte ajn. Ah, en dan was 't grote doel bereikt, dan was alle moeite en gevaar en angst geleden. Nou en dan mochten die twee nuffige madams van 't kruidenhuis hun mooie gaper houden. Hij, ah! Hij had nu, wat erin zat, dat was meer waard dan duizend gouden Gapers... Nou onderzoeken! Nou zien! De regen heeft opgehouden. Wat schijn van de maan wat verder de steeg in Mgt tegen de huizen. Daar kan hij zien! Ruw wringt hij 't apehandje open. Ja, iets kleins, iets hards. Dat moet het zijn! Maar - vreemd! 't Vodt vochtig en 't is zo rond. In 't vage licht kijkt hij. 't Ligt in 't midden van z'n geweldige hand, 't glimt mat...

Dan... ? De aderen van z'n grote hoofd zwellen van plotselinge woede en teleurstelling. Dat? ... Dat? ... Een kersepit is 't. Een vochtige kersepit nog; met vlezige randjes nog; een nieuwe. Hij gromt als een gewonde beer, keilt de kersepit tegen de straatstenen. Dat?... Dat andere, dat wat méér waard zou zijn dan duizend gouden Gapers, - dat is er niet. Die aap heeft met alle moeite diep uit de keel van de Gaper, opgedoken niet dat...! Een kersepit!... Oooóh!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

DOOR W. G. VAN OE HULST

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 14 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken