Bekijk het origineel

De warme maaltijd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

De warme maaltijd

2 minuten leestijd

De warme maaltijd is hierna nog maar een kleine 'stap. De gang van zaken bij vele bedrijven heeft aangetoond dat dergelijke ontwikkelingen zich in enkele jaren kunnen voltrekken. Dekring is daarmee rond: ouders die op hun werk eten en kinderen die dit op school doen. Met het oog op de toekomst moet de school vooruitzien.

De leerlingen weten vaak zeer goed wat een verstandige keus is wat betreft drankien en snacks. Laat de scholen er dan voor zorgen dat zij die goede keus kunnen maken.

Inlichtingen over verstrekken van melk op uw school kunt u krijgen bij het Centraal Schoolmelkcomité, Cort van der Lindenstraat 7, Rijswijk (Z.H.). Telefoon: 070-985550. Voor schoolkranten is een aan de jeugd aangepast artikel te verkrijgen.

Voor inlichtingen over maaltijdverstrekkingen op scholen kunt u zich schriftelijk wenden tot de afdeling groepsvoeding van het Voorlichtingsdienst voor de Voeding. Laan Copes van Cattenburch 44, Den Haag.

Voetgangers kunnen er niet genoeg aan herinnerd worden dat zij van de voetpaden gebruik moeten maken. Le vensgevaarlijk lopen vaak oudere, donker geklede, voetgangers, bij donker op de gevaarlijke rijweg terwijl er een voetpad aanwezig is. Alleen als er geen voetpad aanwezig is mag van een eventueel aanwezig fietspad gebruik worden gemaakt. Als er ook geen fietspad is mag men op de rijweg lopen, maar dan wel aan de uiterste (liefst linker-) zijde. Men ziet dan het verkeer komen.en kan zich desnoods tijdig In veiligheid stellen naast de rijweg. Buiten de bebouwde kom is men trouwens verplicht in zo'n geval links te lopen, tenzij er ernstige redenen zijn om toch rechts le lopen omdat er bijv. obstakels aanwezig zijn of de weg slecht is. Wanneer men echter buiten de bebouwde kom lopend op de rijweg een invalidewagen, flets of bromfiets aan de hand medevoert moet men rechts lopen. Dat Is vooral bij donker invalidenwagen, het belang om.dat door de verlichting of de reflectoren van het medegevoerde voertuig het rijverkeer in verwarring kan worden gebracht.

In beginsel dus buiten de bebouwde kom LINKS lopeft, .maar voor alles op het voetpad als da!t aanwezig is. Dat geldt ook voor moeders met kindenvagen, die op soms onverantwoordelijke wijze spelen met het leven van hun baby.

Ten aanzien van de bejaarden zou beslist meer kunnen worden gedaani aan verkeersonderwijs door middel van lezingen, lichtbeelden, dia's en praktisch oefenen In bijv. het oversteken van zebra's enz. in hun naaste omg-svlng.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

De warme maaltijd

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken