Bekijk het origineel

Terlouw D'66

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Terlouw D'66 "bijzonder teleurgesteld"

2 minuten leestijd

AMSTERDAM — Fractievoorzitter Terlouw (D'66) is „bijzonder teleurgesteld" over het besluit van het PvdA-congres om niet te streven naar een federatie met PPR en D'66. Hij noemde de congresbeslissing „zeer onaangenaam". D'66 zei hij, is behandeld als de bonte hond van de progressieve samenwerking.

De heer Terlouw zei erg geschokt te zijn door de „ongemotiveerde, regelrechte aversie" jegens D'66, de partij zijns inziens, die zich bij uitstek heeft sterk gemaakt voor Keerpunt '72, het uitgangspunt mede van het kabinetDen Uyl.
De gang van zaken „is buitengewoon droevig", aldus de politieke leider van D'66. Er zal zijns inziens ernstig beraad nodig zijn op de nu ontstane situatie. In november zal D'66 in congres bijeen komen.
PPR-voorzitter Van Dam echter meent dat de verwerping van de federatie door het congres van de PvdA de samenwerking allerminst op de tocht zet. Die indruk was tijdens de discussie wel gewekt, maar de politieke wil tot samenwerking is en blijft aanwezig, aldus Van Dam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Terlouw D'66

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken