Bekijk het origineel

WD zoekt naar een nieuwe meerderheid

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

WD zoekt naar een nieuwe meerderheid

Wiegel in partijblad:

2 minuten leestijd

„Herovering van het regeringska'steel is voor de behartiging van de belangen van de aanhang van de VVD noodzakelijk" aldus de liberale fractievoorzitter Wiegel in een artikel, „op weg naar nieuwe meerderheid", in het deze week verschenen nummer van het VVD-blad „Vrijheid en Democratie". De VVD wil volgens Wiegel zoeken naar een nieuwe meerderheid en daartoe zal duidelijke winst geboekt moeten worden bij de katholieke en gereformeerde kiezers. Uit de enquêtecijfers van het onderzoek van de jongste verkiezingsuitslag blijkt dat voor de VVD veel kiezers een vorig maal KVP of ARP stemden.

ALTERNATIEF
„De VVD zal er ook voor moeten zorgen dat de kiezers die in het verleden op PvdA en D'6'6 stemden, inzien dat de VVD ook voor hen een goed alternatief kan zijn", aldus Wiegel. „Als dat het geval is zal de partij er wederom in slagen met de confessionelen een meerderheid in de Tweede kamer te krijgen. Die nieuwe meerderheid, die wij willen bereiken, komt er alleen als aan twee voorwaarden wordt voldaan. Wij moeten er ten eerste voor zorgen dat de WD fors wint en ten tweede zullen wij moeten trachten de samenwerking met de confessionelen te herstellen". Bij de vejokiezlngen in november vorig jaar behaalde de WD een grotere aanhang bij werknemers en lagerbetaalden dan ooit tevoren, aldus Wiegel. Hij wil die aanhang vergroten en daarom zal zijn partij voor de belangen van deze groepen opkomen door mee te werken aan een modem sociaal programma en de vergroting van de eigen verantwoordelijkheid van de werknemer in zijn bedrijf. Voorts zal de WD zich inzetten voor loon naar prestatie, bezitsvonning en onderwijs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

WD zoekt naar een nieuwe meerderheid

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken