Bekijk het origineel

DE PRUIKENMAKER EN DE PRINS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

DE PRUIKENMAKER EN DE PRINS

2 minuten leestijd

met tekeningen van W. G. van de Hulst jr. De kijkkastman? ^ Erg geschrokken was hij niet van 't dikke kereltje. Wel grimmdgde zich even wrevel over zijn vrolijk gezicht, omdat die vent hem stoorde; vrel kwam even de lust in hem op, die lawaaimaker bij zijn grote, rode hoofd te pakken en hem, met stof en al, hier ergens in de struiken te slingeren. Maar - hij deed het niet; hij zette zijn tanden in zijn Hp, verbeet zijn kwaadheid. Twist maken hiier, - neen, dat kon niet. Nog even keek hij naar de hoge kaaitelen op de kasteelmuur, zag het gouden haar van de prinses nog even glooien in de zon, - toen was ze verdwenen. Jammer!

Vlug greep hij z'n kijkkast, slingerde die op z'n rug Ah wel, heer parkwachter, ah wel! Ik ga aJ, ik ga al! De groeten aan de prinses!" „Er uit, vl-vl-vlegel. Er uit, of ik zaJ..." Ete kijkkastman stapte heen; floot een vrolijk wijsje. Jammer, dat hij zo gestoord was geworden, maar hij was tóch tevreden: hij had de prinses gezien. In zijn hart was een grot evreugde.

En op zijn terugweg naar stad hielp hij een oude sukkel een kar turf tegen een bruggetje opduwen; - en viste hij voor een boerendeeriitje de kaatsbal op, die in de sloot was gerold; - joeg iwee vechtende jongens uiteen; - maakte een praatje hier, een praatje daar - liet bij da poort een paar kindertjes in zijn kast met vertelsels kijken; vroeg niet eens een duit er voor.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

DE PRUIKENMAKER EN DE PRINS

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken