Bekijk het origineel

BIETENCAMPAGNE VAN 13 WEKEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

BIETENCAMPAGNE VAN 13 WEKEN

2 minuten leestijd

De Suiker Unie heeft zijn leden-landbouwers in kennis gesteld van de loop der aanstaande campagne. De levering is dit jaar gepland op 13 weken of termijnen. Vorig jaar 12 weken. Deze 13 leveringstermijnen lopen van 24 sept. tot en met 22 dec. (vorig jaar van 25 sept. t/m 16 september). Aan de verplichte leveringsdatum gaan dit seizoen zes vrije leveringsdagen vooraf, namelijk van maandag 17 t/m zaterdg 22 september. Vorig jaar vier dagen, van woensdag 20 t/m zaterdag 23 september.

Voor de bleten geleverd in de voorlevering wordt een flinke premie betaald. Voor de levering op 17 en 18 september ƒ 8,— per 1000 kg netto; op 19 t/m 22 september ƒ 6,— per 1000 kg netto. Voor (ADVERTENTIE) de }3ieten geleverd in de eerste twee weken van de verplichte leveringstermijn wordt ook een premie betaald, n.l. in de week van 24 t/m 29 september ƒ 4,— per 1000 kg netto en van 1 t/m 6 oktober ƒ2,— per 1000 kg netto. Vorig jaar werd een premie van ƒ 7,~ betaald voor bieten geleverd in de voorlevering en ƒ 3,— voor bieten geleverd in de eerste termijnweek.

De in de voorlevering geleverde hoeveelheid bieten zal op de laatste weken In mindering worden gebracht. Ook bestaat de mogelijkheid om na goedkeuring van de betreffende buitenddenstfunctionaris meer termijnen Ineens te leveren. Ook het combineren van leveringstermijnen door een aantal leveranciers moet aan de betreffende buitendienstfunctionaris worden gemeld. Voorts zal het bestuur na de campagne, indien gebleken is, dat een sterke gehaltestijging daartoe aanleiding geeft, bovengenoemde premies verhogen. Indien plaatselijke afwijkende regelingen worden bekend gemaakt, dient men zich daaraan te houden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

BIETENCAMPAGNE VAN 13 WEKEN

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 15 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken