Bekijk het origineel

Rechtvaardiging

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rechtvaardiging

1 minuut leestijd

Rechtvaardigmaking is het genadig vonnis van God de Vader, waardoor om de voldoening van Christus, door het geloof omhelsd, en aan de gelovigen toegerekend, Hij hen vrijspreekt van de schuld en verdoemenis van alle zonden, en hen als volmaakte rechtvaardigen tot het eeuwige leven aanneemt.
Het is een vonnis van vrijspraak te vellen. Het is een zondaar rechtvaardig te verklaren. Het is Gods vergeving en kwijtschelding van zonden. Dit blijkt uit de tegenstelling, staande tegenover de veroordeling, zoals een rechter iemand vergeeft als hij zegt dat hij leven zal. Of de ene mens verklaart ook de andere te vergeven, wanneer hij hem belofte of handschrift van ontslag geeft; alzo, dat (merk dit in het voorbijgaan op) onze rechtvaardigmaking niet is Gods eeuwig voornemen om te vergeven, maar het is Gods verklaard vonnis.

TH. SHEPPARD. („Gezonde Gelovige").

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Rechtvaardiging

Bekijk de hele uitgave van maandag 17 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken