Bekijk het origineel

Onrust

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Onrust

2 minuten leestijd

ls er wel een gelovige wiens hart zo verknocht is aan Christus, of het wandelt ook wel de ijdelheden na? Vinden zij zulk een rust in Hem, dat zij geen ongerustheid gewaarworden? Is er niet een onwedergeboren deel en nog veel ongeloof over? Is iemands geloof volmaakt, zodat de gehele ziel moet komen, of dat er anders geen waar geloof is? Het is waar, daar is in een godzalig mens een wedergeboren en een onwedergeboren deel. maar niet een hart en nog een hart, als het merkteken van een goddeloze, naar de Schriftuurlijke spreekwijze. Daar is onrust in de harten der heiligen, nadat zij reeds in Christus zijn. Ja, Salomo zelfs kan wel in zijn boomgaarden en lusthoven, onder al zijn kennis en wijsheid naar Christus zoeken, om rust te bekomen; echter is er een groot onderscheid tussen deze, die in de heiligen is en voortkomt uit het onwedergeboren deel, en die in de goddelozen is, ontstaande uit een hart en nog een hart, ofwel een dubbel hart. '

TH. SHEPPARD
    („Gezonde Gelovige").

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Onrust

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 18 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken