Bekijk het origineel

Meer raadsleden in bestuur Godshuizen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Meer raadsleden in bestuur Godshuizen

RAAD MIDDELBURG BESLIST

2 minuten leestijd

„De raad wordt op deze manier monddood gemaakt. Als een wethouder wat mag zeggen, dan moet een raadslid er ook wat van mogen zeggen". Aldus de heer A. C. Pijnenburg (KVP) bij de behandeling van de wijziging verordening op de inrichting en het bestuur van de Godshuizen te Middelburg.

Tevoren had wethouder drs. M. Beinema meegedeeld, dat het stuk over de benoeming van leden in het bestuur der Godshuizen ingetrokken zou worden, dit vooral in verband met bezwaren van het bestuur van de Stichting Streekziekenhuis Walcheren. Door de verordening nu toch te wözigen kan een uitbreiding altyd plaatsvinden. Burgemeester drs. P. A. Wolters vond, dat over de opmerkingen van de wethouder niet gediscussieerd mocht worden. Hierover was de heer Pijnenburg niet te spreken.

Ook over de argumentatie waren verschillende raadsleden niet tevreden. De heer D. Boogerd (PvdA) vond, dat de argumenten niet aanspi-aken. De heer M. L. Almekinders (CBU) zou het zelfs verstandiger vinden, als het stuk was teruggenomen, dit vooral, omdat het beleid m.b.t. de ziekenhuizen een heel andere richting uit zal gaan. Mevrouw M. A. van den Boogert-Selhorst (WD) pleitte voor een vrouw in het bestuur, terwijl de heer Boogerd een vertegenwoordiger van de vakbeweging noodzakelijk vond. De heer L. A. Kodde (SGP) stelde voor de mogelijkheid te openen, dat meerdere gemeenteraadsleden in het bestuur komen. Dit voorstel werd' aangenomen. De SGP verklaarde zich verder bij monde van de heer Kodde tegen het verlenen van medewerking aan de bouw van een tafeltennisaccommodatie, omdat er aan dondagssport wordt gedaan. Het speet hem ook, dat het z.g. initiatie! achteraf zo zwaar gegarandeerd most worden.

De heren A. P. van Mourik (AR) en M. Vinke (CHU) vroegen naar de hinderwetvergunning die door GedeputeeTde Staten aan Hercules was gegeven. Wethouder W. P. J. Baars deelde mee, dat er tussen gemeente en provincie verschil van mening was over de soort voorwaarden, die moesten worden gesteld. De gemeente wilde doelvoorwaarden en de provincie middelvoorwaarden. Dit laatste is bijzonder moeilijk. De wethouder had echter sterk de Indruk, dat de door de gemeente gewenste grens voor de geluidshinder niet zal worden overschreden. Overigens bestaat altijd' nog de mogelijkheid van «anvuUende voorwaarden.

De raad werd deze keer voorgezeten door een voorzitter zonder ambtsketen. Deze is nl. met de reserveketen ontvreemd. Dit moet overdag zijn gebeurd, daar er geen spoor was van inbraak. Het rechercheonderzoek beeft nog geen resultaat gehad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Meer raadsleden in bestuur Godshuizen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 19 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken