Bekijk het origineel

DUURDER

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

DUURDER

1 minuut leestijd

Het secretariaat van het produktschap heeft uitgerekend dat een verplicht vetgehalte van 3,5 procent de grondstofkosten voor de volle melk met twee cent per Uter zou verhogen. (De commissie deed haar rekenwerk voor de revaluatie, de grondstof zou nu nog wat duurder worden, doordat de vrijkomende boter na de uit de revaluatie voortvloeiende verlaging van de interventieprijs minder opbrengt). Het secretariaat voorziet ook dat het vetter worden van de volle melk veel consumenten naar de halfvolle melk zal drijven, zodat men toch niet meer melkvet aan de man zal brengen.

De consumptiemelkcommissie van het Produktschap zag in deze berekeningen en profetieën geen aanleiding tot commentaar of advies, maar het bestuur wist in zijn woensdag gehouden vergadering genoeg: dan maar liever geen vettere volle molk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

DUURDER

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken