Bekijk het origineel

Vanuit de cel naar het paleis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vanuit de cel naar het paleis

1 minuut leestijd

AMMAN, donderdag — Koning Hoessein van Jordanië heeft woensdag de nog geen jaar geleden ter dood veroordeelde Palestijnse leider Aboe Daoed Op de koffie ontvangen. Daoed, die veroordeeld was wegens het komplotteren tegen de regering, zag zijn vonnis onlangs gewijzigd in levenslang, maar kreeg dinsdag anmestie. Om de vrijlating van Daoed af te dwingen werden enkele weken geleden Saoedi-Arabische diplomaten in Parijs als gijzelaars naar Koeweit gevoerd. Zij werden echter in vrijheid' gesteld.

Koning Hoessein zag in de nachtelijke uren zelf toe op de vrijlatingsfomnaliteiten in de gevangenis van Amman nadat hij dinsdag amnestie had verleend aan degenen die tot gevangenisstraffen waren veroordeeld op grond van de gebeurtenissen van september 1970 (toen braken na een mislukte aanslag op de Koning felle gevechten uit tussen Palestijnse commando's en Jordaanse mlUtairen). Voordat de gevangenisdeuren open gingen moesten de guerrillastrijders beloven dat zijn nooit meer de wapens tegen Jordanië op zouden nemen. Volgens officieuze Jordaanse kringen betekent de verleende amnestie niet dat de in 1971 wegens hun strijd tegen de monarchie verdreven verzetsstrijders nu naar Jordanië zullen mogen terugkeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Vanuit de cel naar het paleis

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken