Bekijk het origineel

Jeugdbende in Vaassen gepakt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Jeugdbende in Vaassen gepakt

2 minuten leestijd

VAASSEN — De Eper politie heeft een jeugdige gangsterbende opgerold, die in Vaassen en Apeldoorn geruime tijd een groot aantal diefstallen heeft gepleegd. De bendeleden ver borgen hun buit in een bos in holen, waarin ze soms ook leefden en waarheen ze ook meisjes meenamen. Toen de politie een inval deed in het holenstelsel van de bende vond zij aanwijzingen, dat de bende, die zich „Klein Vietnam" noemde, plannen had om benzinebommen te maken en dreigbrieven te schrijven aan groeperingen, waaraan zij een hekel had.

Zowel bij de inmiddels gearresteerde jongens thuis als in de holen — die bijzonder gevaarlijk gebouwd waren en op instorten stonden-— trof de politie veel gestolen voorwerpen aan, waaronder ook dolkmessen. Voorlopig zijn vijf jongelui, in de leeftijd variërend van veertien tot achttien jaar, gearresteerd. Verwacht wordt, dat in de komende dagen nog meer arrestaties zullen worden verricht. De bende bestaat waarschijnlijk uit twaalf jongelui. De waarde van de door de jongens gestolen goederen valt nog niet bij benadering vast te stellen. Zij hadden het in het bijzonder gemunt op bouwmaterialen, zoals balken en gereedschappen, die ze gebruikten om de holen te stutten. In diverse bouwketen in Vaassen werden inbraken gepleegd. Voorts in scholen, waar ook vernielingen werden aangericht. De jongens pleegden veel diefstallen in groot-winkelbedrijven, waaronder V en D in Apeldoorn. Onder de buitgemaakte goederen werden aangetroffen: bromfietsen, werphengels, stereo-installaties, grammofoonplaten. De politie kwam de bende op het spoor, door aanhouding van enkele jongens, die dinsdag blikken benzine hadden gestolen. Bij het verhoor bleek, dat het plan bestond om benzinebommen te maken. De Eper recherche heeft nog niet eerder te maken gehad met een bende, die zulk een kwalijke vorm van criminaliteit had ontwikkeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Jeugdbende in Vaassen gepakt

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken