Bekijk het origineel

R.U. Utrecht boos op juridische faculteit

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

R.U. Utrecht boos op juridische faculteit

Aantallen en namen studenten

2 minuten leestijd

Het college van bestuur van de universiteit te Utrecht is „ontstemd" over de weigering van het bestuur van de juridische faculteit namen op te geven van studenten die zich bij de faculteit hebben laten inschrijven. Het faculteitsbestuur wil slechts de aantallen studenten opgeven.

Het universiteitsbestuur had de faculteiten en subfaculteiten gevraagd de namen op te geven, omdat hij wilde beschikken over betrouwbare administratieve gegevens over de studenten met het oog op planning en budgettering. „Dit geldt dan in de eerste plaats tegenover het departement, maar ook voor een billijke interne verdeling van de verkregen middelen", aldus de toelichting aan de faculteiten.
Het faculteitsbestuur, en later ook de faculteitsraad, vinden echter dat voor de verwezenlijking van de wensen van het college, geen andere gegevens nodig zijn dan de aantallen van studenten. Bovendien meent de faculteit dat het doorspelen van de volledige naam en geboortedatum, vóór de inschrijving aan de betrokkenen moet worden gemeld, omdat het college van bestuur van plan is later in het jaar bekend te maken hoe de verdere behandeling van de gegevens zal gebeuren.

CHAOS
De weigering heeft het college van bestuur „ontstemd en bevreemd wegens uw kennelijke wil tot desavouering van een duidelijk besluit van de universiteitsraad". De door de faculteit verwachte chaos, als studenten — uit angst zich bij hun naam bekend te maken, omdat zij dan op hun verplichtingen gewezen zouden kunnen worden — zich aanvankelijk niet laten inschrijven, kan volgens het college door de faculteit geheel en al voorkomen worden door een eindtermijn te stellen aan de inschrijving tot deelneming aan onderwijsvoorzieningen, die voorafgaande planning vereisen.
Het college zegt in ieder geval geen genoegen te zullen nemen met het besluit van de faculteit alleen de aantallen studenten op te geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

R.U. Utrecht boos op juridische faculteit

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken