Bekijk het origineel

TOEN DE WOLKEN SAMENPAKTEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

TOEN DE WOLKEN SAMENPAKTEN

feuilleton t^^o^i^^ci^^cx^cri^ciJcocri

2 minuten leestijd

Wilde niet In een adem met een „Fransman" worden genoemd. Maar waarom moest hij- gistermorgen het dorp uitgaan en vannacht terugkeren? Toen wij hem vertelden, dat de Fransen door ons waren teruggeslagen, schrok hij erg. Ik heb gemeend te moeten spreken. Misschien is het niet waar, maar als het wel waar is, kunnen wij toch niet dulden, dat er in het dorp iemand woont, die heult met de vijand?"

„Ik dank je wel, Van Rosmalen, voor je mededelingen, 'k Begrijp, dat je ze liever niet had gedaan, maar terwille van het vaderland is het nodig. Dank je wel. Wij zullen zien". Van Rosmalen .keerde terug. „Wat nu?", vroeg Arends. Zijn gewoonte getrouw had de baljuw eèn snel besluit, genomen.

„Ik zal onmiddellijk de schout waarschuwen. Die Van Meerwijk moet gevangen genomen en ondervraag worden".

„Ik loop' vast naar huls", zei Jan Arends, die naar vrouw en dochter verlangde. „Goed, maar kom direct terug". Als een lopehd -vuurtje ging het weldra door het dorp, dat Van Meerwijk gevangen genomen was en door de baljuw ondervraagd zou worden.

Lijkw.it van angst, met een nog meer loerende blik dan -gewoonlijk, stond Van Meerwijk voor de tafel, waarachter de baljuw gezeten was, aan zijn ene zijde de schout, aan de andere kant Jan Arends, de schepen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

TOEN DE WOLKEN SAMENPAKTEN

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken