Bekijk het origineel

Vissterfte in de Oostzee

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vissterfte in de Oostzee

1 minuut leestijd

KIEL, vrijdag — In de baai van Kiel, aan de Oostzee, zijn donderdag miljoenen dode vissen, gtote zowel als kleine, waargenomen, maar ook vele vissen, d'e door zuurstofgebrek de dood nabij' waren. Professor Klaus Grasshoft van het instituut voor oceanologie in Kiel noemde deze massale vissterfte ,,een alarmsignaal" voor de labiele toestand, waarin de Oostzee verkeert. Als oorzaak van de sterfte noem Grasshoff de meteorologisch ongewoon rustige zomer en nazomer, die een grondige vermenging van het water van de Oostzee verhinderd hebben. Uit waarnemingen van wetenschappelijke onderzoekers 's gebleken, dat in het westelijke deel van de Oostzee nog nooit zo'n gebrek aan zuurstof bestaan heeft als dit jaar.

Medewerkers van het Oceanologische Instituut in Kiel hebben talrijke in moeilijkheden verkerende vissen uit het water gehaald. In een bak met vers water kwamen de dieren na korte tijd op verhaal. Reusachtige" zwermen meeuwen stortten z'ch donderdag op de naar lucht happende of op hun rug drijvende vissen. De politie had heit / druk met de vele mensen, onder wie vooral kinderen, die probeerden vissen te bemachtigen, hetzij met netten, hetzij met de hand.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Vissterfte in de Oostzee

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken