Bekijk het origineel

PRINSELIJK PAAR OP DE FIETS DOOR DRENTHE

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

PRINSELIJK PAAR OP DE FIETS DOOR DRENTHE

2 minuten leestijd

De tweede dag van het werkbezoek van prinses Beatrix en prins Claus aan Drenthe is begunstigd door fraai weer. Daarvan werd vooral donderdagmiddag geprofiteerd tijdens een fietstochtje van Assen naar Taarloo door het stroomdallandschap van de Drenthse Aa. Het fietsen beviel zo goed, dat er een Drenths kwartiertje aan werd toegevoegd. Inmiddels stond voor het bejaardencentrum „de Hoprank" in Peize een grote menigte te wachten, die later voor een vrolijke ontvangst zorgde.

In het centrum werd met een aantal deskundigen gediscussieerd over het streekplan Noord-Drenthe. dagochtend begonnen met een bespreking in het nieuwe provinciehuis in Assen over werkgelegenheid en industrialisatie. Met een aantal statenleden en hoofden van provinciale afdelingen en diensten werd daarover uitvoerig van gedachten gewisseld. De morgen werd besloten met een ontvangst door het gen>eentebestuur van Assen in het nieuwe gemeentehuis. Daar werd het moderne recreatieplan „Pitteloo" in een der nieuwe wijken van de stad toegelicht. De prinses vond dat in dat plan nodig een zwembad moest worden geprojecteerd. De prins informeerde naar de exploitatiekosten. Het bezoek aan Assen werd besloten met een rondrit door de stad.

Het Informatiecentrum Geluidshinder Schiphol (tel. 2-175000) ontving in augustus 401 klachten betreffende vliegtuiggeluidshinder. Daarvan kwamen 144 uit de westelijke wijken van Amsterdam, 58 uit Amsterdam-Buitenveldert, 36 uit Amstelveen, 23 uit Zwanenburg, 20 uit Badhoevedorp, 12 uit Rijsenhout en de overige uit andere plaatsen. De meeste klachten — waaronder die uit Amsterdam-west en Badhoevedorp — hadden betrekking op lawaai van opstijgende vliegtuigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PRINSELIJK PAAR OP DE FIETS DOOR DRENTHE

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken