Bekijk het origineel

Kranslegging

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kranslegging

1 minuut leestijd

Toen Ik voor een vakantie van zes maanden naar Zuid-Afrika vertrok en daar de Van Rlebeeckherdenklng bij zou wonen, verzocht mevr. Coster mij, namens haar een bloemetje bij het borstbeeld van haar man in Pretoria te gaan brengen. Afrikaanse vrienden zorgden dat het een plechtige kranslegging werd. De Minister van Justitie, C. R. Swart, die later de eerste Staatspresldent van de Republiek van Zuid-Afrika zou worden, trad als hoofdspreker op en gaf mij een boodschap van waardering mee voor mevr. Coster. Ik mocht haar die boodschap nog over brengen, Zeven maanden na mijn terugkomst in Nederland, emigreerde ik voorgoed naar Zuid-Afrika. Er kwam een dag dat Ik niets meer van mevr. Coster vernam. Zij was gestorven, naar ik later van vrienden vernam. Wie zou mij dat ook meegedeeld moeten hebben? Haar dood werd in Nederland niet opgemerkt. Zij was niet belangrijk genoeg voor een berichtje in de kranten. Nederland heeft haar niet gekend, de vrouw en moeder van drie helden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Kranslegging

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken