Bekijk het origineel

Aanliieding

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Aanliieding

2 minuten leestijd

Die aanbieding was geschied door Bemhardi, Kohlbrugge was er niet bij, van een aanwezigheid van Kol vernemen wij niets. Bernhardt beschreef in zijn wekelijkse Samenspraken hoe de massa die bij het palels op de aankomst van bijbel, lessenaar en aanbiedingscomlté had gewacht, alle etiquette had verbroken en het paleis was binnengestapt. Bemhardi hield een toespraak tot de koning. De menigte snikte van aandoening, ook de koning was diep bewogen. „De Vorst betuigde ons, dat hij de liefde voor het volk en de waardeering van den band, die er bestond tusschen Oranje en Nederland aan zijn zonen had ingeprent. Waarlijk, de Koning vergat daar, dat hij als Vorst tegenover zijne .onderdanen stond. Zijne Majesteit stond, daar als een vader onder zijne kinderen".

En Bemhardi vervolgt: „Nadat ik nogmaals eene rede gehouden had, waarin ik aan het slot Gods zegen en de genade van Jezus Christus over Zijne Majesteit en Zijn Huls had uitgesproken, werd dat dadelijk door de menigte met het zingen van het laatste vers van Psalm 134 bevestigd.... Met eene diep geroerde ziel stond Zijne Majesteit voor het Woord Gods! Ja, wat meer Is, God was in het palels met Zijnen vrede en zegen!" ...Overigens, er was zoveel geld over, dat een begin gemaakt kon worden met de stichting van een weeshuis, het Oranje Weeshuis te Huizen.

De WatersnoodbijbeV— zij was het die koningin Wilhelmina Het gebruiken in de hofkapel van het Loo. Die bijbel, gelegd op de kist van de overleden koningin, opengeslagen bij Johannes 17, vertelde van heilsgeschiedenis èn van vaderlandse historie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Aanliieding

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 21 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken