Bekijk het origineel

Oostduitse pers over vluchtelingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Oostduitse pers over vluchtelingen

Maatregelen verwacht

2 minuten leestijd

BERLIJN, zaterdag — Het offficiële blad van de Oostduitse communisti-sche party, „Neues Deutschland", heeft vrijdag in een hoofdartikel geschreven dat de westelyke bladen voortdurend berichten geven over nieuwe ontsnappingen naar het westen. „Deze oorlogscommuniqué's van het front worden In de betrokken kringen beschouwd als een aanwijzing dat het toezicht moet worden verscherpt om de illegale grensoverschrijdingen naar het westen tegen te gaan," aldus bet

Westelijke functionarissen zeggen dat in de eerste zes maanden vark dit jaar tien procent meer vluchtelingen in het ^vesten zijn geregistreerd. Het aantal moet echter veel hoger zijn omdat -veel vluchtelingen zich niet laten inschrijven. „Neues Deutsdiland" gaat op de bedreiging niet verder in en zegt niet weMce maatregelen genomen zullen worden. De Oostduitsers hebberi'ai heBhaaldelijk gezegd dat de doorgangswe» gen in Oost-Duitsland van West-BerlijA naar West-Duitland worden gebruikt om vluchtelingen te smokkelen.

Zij hebben gewaarschuwd dat dit gevolgen kan hebben voor de viermogeDdhedenovereewkomst inzake ongehinderde toegang tot West-Berlijn, Het artikel is in zoverre ongebruikelijk dat het toegeeft dat er nog steeds mensen ontsnappen ondanks de Berlijnse muur. De Oostduitse pers schrijft er zelden, over. Voordat deze gebouwd werd waren, in totaal 3,6 f miljoen mensen uit Oost-Duitsland gevlucht. De eerste helft van dit jaar kwamen 2,983 Oostduitsers naar het westen, vergeleken met 2.643 in dezelfde periode vorig jaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Oostduitse pers over vluchtelingen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken