Bekijk het origineel

Landbouwschap wil praten met ministers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Landbouwschap wil praten met ministers

2 minuten leestijd

Het Landbouwschap heeft er in een telegram aan de ministerraad op aangedrongen geen besluit tot prijsverlaging voor consumptiemelk te nemen en de regeling van de compensatie nogmaals onder ogen te zien. Op de korist mogelijke termijn wil het dagelijks bestuur van het Landbouwschap er een gesprek over hebben met een delegatie van het kabinet.

Het dagelijks bestuur van het landbouwschap wees er vrijdag tijdens zijn vergadering op dat door het voornemen van de regering om voor consumptiemelk door middel van de prijsbeschikking een prijsverlaging af te dwingen de daaruit voortvloeiende inkomensdaling voor de veehouders geheel onaanvaardbaar wordt.

Geen andere bevolkingsgroep in Nederland wordt met een vergelijkbare inkomensdaling geconfronteerd. Bovendien staat de wijze waarop in ons land de landbouw zal worden gecompenseerd in geen verhouding tot wat in andere EEG-landen, vooral West-Duitsland, is gebeurd; aldus het dagelijks bestuuir. Weer stond Van Meerwijk te trillen. Instinctmatig keek hij om zich heen. „Van ontvluchten is geen sprake, man", zei de baljuw, die zijn bedoeling begreep. „Zeg de waarheid maar. Dat is veel beter".

In de zaal van het huis, dat toebehoorde aan het waterschap Rijnland, heerste een dodelijke stilte.

Met medelijden vervuld keek Jan Arends de winkelier aan. Hoe vaak was deze op zijn boerderij geweest als zijn vrouw en dochter enige dagen niet naar het dorp waren gegaan om inkopen te doen. Dan kwam de winkelier zelf, en nu stond hij daar als verrader van zijn volk, Arends was er nu zeker van.

„Vertel alles maar", zei hij. „Lieg niet, God ziet en hoort je. Van Meerwijk".

De overredende toon van boer Arends' stem, zo geheel anders dan de barse van de baljuw, gaf Van Meerwijk weer moed. Misschien zou het nog zo'n vaart niet lopen. De baljuw wUde hem zeker schrik aanjagen.

„'k Heb niets te vertellen", zei hij stug. „Wat ik te zeggen heb, heb ik gezegd. De spion wilde mij omkopen, maar ik heb hem mijn deur gewezen".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Landbouwschap wil praten met ministers

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 22 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken