Bekijk het origineel

Durox bouwt een nieuwe fabriek in Franlirijk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Durox bouwt een nieuwe fabriek in Franlirijk

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Op twee oktober a.s. zal in Montereau in de omgeving van Parijs een nieuwe Durox gasbetonfabriek worden geopend, de eerste in Frankrijk, waarvan de bouw op 1 september 1972 werd begonnen.

Durox France is een volledige dochtermaatschappij van de Loevestein Groep NV in Vuren, die in Nederland verder beschikt over gasbetonfabrieken in Meppel en XJbach over Worms in Zuid-Limburg.

Enige maanden geleden werden de Nijmeegse betonindustrie „De Hamer" te Nijmegen, Wesselink's Betonfabriek te Almen en De Kruyf te Oss door de Loevestein Groep overgenomen. Bovendien werd in 1970 met het Japanse concern Onoada Cement Co een licentire-overeenkomst afgesloten, die heeft geleid tot de oprichting van een gasbetonfabriek bij Nagoya.

De produktiecapaciteit van de Franse fabriek van gasbeton, een licht bouwmateriaal dat dit jaar in Nederland bij •de bouw van. 15.000 huizen wordt toegepast, zal in het begin 90.000 kubieke meter blokken bedragen.

UITBREIDING

Binnen twee jaar zal de produktie worden opgevoerd tot 220.000 kubieke meter blokken en gewapende panelen. De personeelssterkte, thans 55 man, zal dan tot 180 man zijn uitgebreid. Het gasbeton wordt ook gebruikt bij het bouwen van grote complexen en werd onder meer verwerkt in het NOS-complex in Hilversum, dat Aviodome bij Schiphol, het veemgebouw van Philips in Drachten en het nieuwbouwproject van de Willem Arntszstichting te Utrecht. Het personeel zei „ja" tegen het

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Durox bouwt een nieuwe fabriek in Franlirijk

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken