Bekijk het origineel

Morgenlandzending kon uitkomst jubileumactie melden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Morgenlandzending kon uitkomst jubileumactie melden

Meer geld dan verwacht

2 minuten leestijd

Bijna 28 duizend gulden bracht de jubileumactie voor de Morgenlandzending, gehouden bij het vijftig-jarig bestaan van dit genootschap op, zo werd zaterdag in Utrecht op de jaarlijkse vergadering van de Morgenlandzending meegedeeld. Over het ingezamelde bedrag was grote blijdschap bij het bestuur, dat bovendien nog een verrassing had te melden. De op Hemelvaartsdag jl. afgesloten actie van de Herv. Geref. Jeugdbonden voor „Morgenland" heeft namelijk 38 duizend gulden opgeleverd, hetgeen veel meer was dan het bestuur had durven hopen

De gelden zijn in Libanon, waar de Morgenlandzending vooral werkzaam is, echter hard nodig. Zo zal er uitbreiding gegeven kunnen worden aan het jeugdwerk: de verspreiding van kinderbijbels kan weer voortgaan, de bibliotheek van de theologische hogeschool te Beiroet, de „NEST" (Near East School of Theology), waaraan o.m. de Hervormde prof. drs. C. G. Baart doceert, heeft dringend nieuwe boeken nodig en een deel van het geld is bestemd voor de bouw van een huis voor mej. Dini Groeneveld.
Zendelinge Groeneveld, die zelf in Utrecht aanwezig was, vertelde het een en ander over haar werk en vertoonde een serie dia's. Er zijn in nieuwe dorpen veel nieuwe kansen; zelfs in overwegend Islamietische dorpen vraagt men ons dringend om te komen, met name ook voor het jeugdwerk, zo vertelde mej. Groeneveld. Na haar sprak de docent van NEST, prof. C. G. Baart over „perspectieven en zorgen van de NEST". Het aantal studenten aan de school stijgt wel, maar het is moeilijk - door allerlei onvoorziene oorzaken - studenten uit Syrië en sommige andere Arabische gebieden aan te trekken. Toch is er een langzame toename, aldus de docent in het Nieuwe Testament, die tenslotte ook opriep tot gebed voor het Morgenland-zendingswerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Morgenlandzending kon uitkomst jubileumactie melden

Bekijk de hele uitgave van maandag 24 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken