Bekijk het origineel

De „bomwolk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

De „bomwolk" een nieuw strijdmiddel

1 minuut leestijd

WASHINGTON — Russische militaire geleerden zetten momenteel vaart achter de research naar manieren waarop zgn. bomwolken boven het slagveld tot ontploffing kunnen worden gebracht, zo is uit bronnen van de Amerikaanse inlichtingendienst vernomen. Bij deze nieuwe techniek wordt vloeibare brand.<itof in de lucht verneveld. De zo ontstane bomwolk kan boven troepen en/of materieel tot ontploffing worden gebracht en zeer zware schade aanrichten. De Russische research lijkt parallel te lopen met soortgelijk Amerikaans onderzoek dat hoofdzakelijk in het diepste geheim wordt verricht.

Deskundigen van de Amerikaanse inlichtingendienst verklaarden van mening te zijn dat er in het Moskouse Instituut voor chemische fysica belangrijk werk wordt verricht op het gebied van de „bomwolk".

Hoewel men hier van officiële zijde een bijna volledig stilzwijgen in acht neemt, is wel bekend dat de Amerikaanse marine voldoende vooruitgang heeft geboekt om een uitgebreid testprogramma voor dit belastingjaar aan te vragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

De „bomwolk

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 25 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken