Bekijk het origineel

TOEN DE WOLKEN SAMENPAKTEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

TOEN DE WOLKEN SAMENPAKTEN

feuilleton t3:iQ^ci^ti^^cr3:dcricr)C]:icri

1 minuut leestijd

Tn dat ene vroordje legde Oranje voor zijn vriend zijn gehele ziel bloot: hij moest strijden een onverzoenlijke strid met Frankrijk,, totdat dit land zijn heerszuchtig streven opgaf en niet meer de belager van Europa en van het Protestantisme zou zijn.

„Kom, laat ons igaan", zei Oranje „Het wordt een zwaar gevecht!"

Even voor twee uur draafde de Prins, gevolgd door zijn staf, de aangeduide noordelijke heuvel op, de blik gericht op de stad. „Blaas de aanval!" beval hij. Door de koele novemberlucht klonken de schetterende tonen. En geen drie seconden later donderde het geschut, onder welke beveiliging de manschappen opmarcheerden, gereed tot de stormaanval, die de beslissende moest zijn. Gezeten op zijn vurig ros volgde Oranje de strijd, gereed om als het moest, te draven naar een punt, waar maar enige weifeling merkbaar was.

Doch het was niet nodig. De bezetting van Bonn, hevig teleurgesteld in de mislukte pogingen Turenne Turenne, om de stad te ontzetten, bood slechts zwakke weerstand, vermoeid als zij bovendien waren door de voortdurende aanvallen der verbonden legers in de afgelopen vijf dagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

TOEN DE WOLKEN SAMENPAKTEN

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken