Bekijk het origineel

Spoedige doorstroming verschillende schooltypen zeer gewenst

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Spoedige doorstroming verschillende schooltypen zeer gewenst

VOORZITTER CBTB-COMMISSIE:

2 minuten leestijd

„Het is van belang, dat het onderzoek naar de doorstroming tussen de verschillende schooltypen spoedig op gang komt. "Het onderwijs eist een zeer groot deel van ons nationale inkomen op en met dat onderwijs mag niet gemorst worden," was een van de conclusies in de jaarrede van drs. J. de Koning, voorzitter van de onderwijscommissie van de christelijke boeren- en tuindersbond bij de opening van de onderwijsconferentie van de CBTB, die dezer dagen in de Christelijke Hogere Landbouwschool in Dronten is begonnen.

De heer De Koning drong op een spoedig doorstromingsonderzoek aan naar aanleiding van een enquête, die in 1972 werd gehouden onder MAVO-leerlingen, die naar drie jaar naar een ander schooltype overgingen. De resultaten die deze kinderen het eerste jaar behaalden waren ver beneden de verwachtingen. „Daarom moet dat onderzoek spoedig op gang komen, ook al omdat dit een langdurig onderzoek zal zijn, waarbij tenminste één generatie van leerlingen moet worden gevolgd.
Bovendien lopen we bij de nieuwe onderwijssituatie het gevaar weer zo te wennen aan de verkeerde praktijken, dat we daardoor normen gaan vergeten," aldus spreker. Hij zag in de teleurstellingen, die bij andere takken van onderwijs ondervonden worden „een les om het lager agrarisch onderwijs zo aantrekkelijk mogelijk te maken."
Het aantal aanmeldingen voor dit onderwijs blijkt bemoedigend: voor het schooljaar 1972-1973 meldden zich al 462 leerlingen meer dan het jaar daarvoor en het pas begonnen schooljaar start met nog eens 468 leerlingen meer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Spoedige doorstroming verschillende schooltypen zeer gewenst

Bekijk de hele uitgave van woensdag 26 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken