Bekijk het origineel

Guerrilla's in de knel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Guerrilla's in de knel

1 minuut leestijd

KOEWEIT, donderdag — Het in Koeweit verschijnende blad Al Siyassah meldt dat Syrië de vijf Palestijnse guerrillastrijders die zich in Koeweit overgaven na een overval op de amba.ssade van Saoedi-Arabië in Parijs, niet wil hebben. De vijf zouden onder toezicht van het Palestijnse bevrijdingsfront naar Syrië worden gebracht, maar de Syrische regering, aldus het blad, liet vlak voor hun vertrek weten dat zij hen niet wü hebben.

De regering van Koeweit zal nu over hun lot beslissen. Eerder was gemeld dat de guerrillastrijders in Koeweit terecht zullen staan, maar dit is later tegengesproken. De vijf zijn met een aantal gijzelaars van Parijs naar Koeweit gevlogen. Zij dreigden deze gijzelaars te vermoorden als Koning Hoessein van Jordanië de guerrillaleider Aboe Daoed niet vrij liet. Hoessein' wilde toen niet ingaan op die eis, maar schonk later amnestie aan politieke gevangenen, waarvan ook Aboe Daoed profiteerde,

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Guerrilla's in de knel

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken