Bekijk het origineel

Bloemen- en plantenbakken met ingebouwde watervoorziening

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bloemen- en plantenbakken met ingebouwde watervoorziening

Op vakbeurs Fleur

3 minuten leestijd

te Oosterbeek, tel. 08307 - 3169 en HOTEL-PENSION „DE DBEYERHOEVE", tel. 08307 - 2904, heten u van harte welkom. Ter kennismaking of hernieuwde kennismaking, tegen inlevering van deze advertentie bij min. 5 dagen pension tussen 29 september en 13 oktober en tussen 29 oktober en kerstmis,

Op te merken is een redelijk belangstelling mt derde landen voor braadtaiUms.

(Van één onzer redacteuren) „Fleur", de vijfde vakbeurs voor bloembinderij-artikelen, die dezer dagen wordt gehouden is groter dan ooit te voren. Meer dan 60 standhouders vertonen op ruim 1600 m2 ved mooie dii^en. Het gevarieerde aanbod bevat bloembinderij-artikelen, vazen, potterie, manden, sierbakken, kaarsen, lint, gedroogde bloemen, planten en meststof ten. Voor een bloemist is hier alles te vinden wat er momenteel aan de markt komt en dat is heel wat. Men ziet de vakmensen hier dan ook nauwkeur^ overwegen hetgeen wei en hetgeen niet voor hun zaak geschikt zou zijn.

Een nieuwtje, dat waarsohijnlijk wel ingang zal vinden, trok nogal belangsteUlnig. Er zijn nu namelijk bloem- en plantenbakken te koop, die uitgerust zijn met een uniek Wtervoorzienilngsstysteem. Het is een ingenieuze, maar toch ook weer simpele uitkomst voor alle 'huisvrouwen, die wel eens af willen van gemors met de traditionele en tijdrovende gietertjes. Bovendien is het een uitkomst voor de vakantietijd. Het systeem bomt hierop neer, dat men onder in de bak of pot een open ruimte heeft, waar via een trechter water in gegoiten wordt. Een opzuiglapje zoi^ er voor, dat de plant een jmste dosering vocht krijgt. Door middel van een aangebracht „kijkglaasje" kan men zien of er nog voldoende water aanwezig is. Tussen waterreservoir en grondlaag bevindt zich een luchtlaag, waardoor de wortels nooit in aanraking komen met het water en verrotting uitgesloten is. Een overloop zorgt er voor, dat het resevoir nooit te vol wordt, en tevens voor de toevoer van zuurstof voor de wrtels. Vooral ook voor ziekenhuizen, kantotoonstelling „Fleur" waren prachtige 'komstandigheden wel eens worden ver„werkstukken" aanwezig. geiten, lij-let ons dit een ideaal s.vsteem.

GEDROOGDE BLOEMEN

Gedroogde bloemen komen steeds meer in de belangstelling. Het is onvoorstelbaar wat er op dit gebied uit de gehele wereld, op „Fleur" wordt aangeboden.

Ven Breugel naar Ross Poultry

Met deze gedroogde bloemen kunnen prachtige „stukjes" worden vervaardigd. Dit blijkt duidelijk uit een show van werkstuteken die ter gelegenheid van wedstrijden bloemschikken voor leerlingen van vak- en middeLbare tuinbouwscholen zijn vervaardigd.

Trouwens er zijn nog meer shows op deze tentoonstelling. Er is een zeer mooie inzending te bezichtigen van de Bloemen- en plantenveiling Utrecht en omstreken. Ook zijn de resultaten te zien van de bloemschikwedstrijden, die zijn gehouden onder de auspiciën van Eleurop Nederland en het BloemengUde."

De eerder aangekondigde besprekingen tussen Ross Poultry Ltd. en Unilever over de mogelijke overname door Ross Poultry van het pluimveeverwerkingsbedrijf Van Breugel's Fabrieken B.V. te Bameveld, een dochteronderneming van Unilever, hebben tot volledige overeenstenmiing geleid. Per 1 oktober a.s. wordt d^ overeenkomst effectief. Onderdeel hiervan is de bereidheid van Ross Poultry het bedrijf met behoud van de bestaande werkgeledenheid en onder vergelijkbare arbeidsvoorwaarden voort te zetten. Van Breugel heeft ruim 200 personeelsleden.

Tijdens de Kamper hogeschooldag deden zich enkele ongeregeldheden voor. Een aantal jonge bezoekers van de bijeenkomst maakte zich schuldig aan het vernielen van bloembakken. Na aanmaning van de politie weigerden de jongelui, vooral afkomstig uit Diemen en Lonneker, zich te verwijderen. Zij werden daarom door de politie meegenomen.

Overigens werd tegen de jongelui geen proces-verbaal opgemaakt. Hier een politieman in actie bij de Broederkerk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Bloemen- en plantenbakken met ingebouwde watervoorziening

Bekijk de hele uitgave van donderdag 27 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken