Bekijk het origineel

Kleuter-, basis- en voortgezet onderwijs in één school

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Kleuter-, basis- en voortgezet onderwijs in één school

scholengemeenschap

2 minuten leestijd

Op dinsdag 2 oktober zal de Openbare Schoolgemeenschap „Hendrik van der Vlist" te Utrecht (Kanaleneiland) officieel worden geopend.

De school begon met het geven van onderwQs in een groot aantal noodlokalen op 1 september 1963.

Reeds direct werd een aanvang gemaakt met de voorbereiding van een definitief gebouw. De school is de eerste schoolgemeenschap in permanente bouw waarbij rekening is gehouden met de eisen die zijn gesteld in de wet op het voortgezet onderwijs. In de school kunnen kinderen van het vierde levensjaar via kleuter-, basis- en voortgezet onderwijs tot ongeveer het achttiende jaar al lerend doorbrengen. De ruimtelijke .indeling van het deel van de school waar kleuter- en basisonderwijs zijn ondergebracht is zo uitgevoerd dat integratie van beide schooltypen mogelijk is. In het deel voor het voortgezet onderwijs Is op ruime schaal gelegenheid door middel van flexibele wanden de ruimte in te delen naar de behoeften die het moderne onderwijs stelt of nog gaat stellen.

Op 27 augustus 1971 werd de eerste paal geslagen, terwijl het gehele complex begin deze zomer werd opgeleverd. Bij het begin van het nu lopende schooljaar kon direct in het nieuwe gebouw worden gestart. Het hoofdgebouw van de school is verdeeld in vier vierkante blokken die op grond van hun ligging zijn aarigeduid met de vier windrichtingen. Via een enkele toevoeging kan ieder zich daarmee in de school gemakkelijk oriënteren.

KOSTEN

De school is berekend op ruim 1800 leerlingen, de huidige bezetting is plm. 1500 leerlingen (beide inclusief kleuteren basisonderwijs). De totale bouwkosten van de school zullen ongeveer 23 miljoen gulden bedragen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Kleuter-, basis- en voortgezet onderwijs in één school

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 28 september 1973

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken